Crni petak, ili generalno poznat Black Friday je globalno poznati praznik šopinga. Vrlo vjerojatno ne postoji osoba koja nije ‘lovila’ akcijske cijene omiljenih proizvoda na Crni Petak.

Zašto je Crni Petak opće poznat u svakom uglu svijeta, te kako je počela tradicija agresivnog šopinga na taj dan? Crni Petak, kao pojam, se prvi put javlja sredinom 19. stoljeća, te označava jedan od prvih značajnih krahova burze nakon kojeg je slijedila duga recesija. Zanimljiva je činjenica da se 1961. Crni Petak zvao Veliki Petak zato što trgovački centri nisu željeli biti asocirani s gužvama u prometu i ogromnim zagađenjem okoliša. Jeste li znali da tijekom vikenda oko Crnog Petka vodoinstalateri imaju najviše posla u godini ili da su kupci prošle godine potrošili oko $60 milijardi u samo 72 sata?

Zanimaju vas akcijske ponude trgovačkih centara diljem Hrvatske za vrijeme Crnog Petka? Ne brinite se, Kimbino je ovdje da Vam olakša kupnju proizvoda kojeg čekate od prošle godine. Na Kimbinu možete pronaći akcijske ponude koje vrijede tijekom Crnog Petka. Pretplatite se na Kimbino email listu, te primite najzanimljivije ponude iz različitih trgovačkih lanaca na vrijeme. Kimbino Vam želi sretnu kupovinu!